Alfa Romeo 4C direct als 'Prima Edizione' in het wit

130225_AR_Ginevra_4C_02

Het blijft in Genève niet bij één Alfa Romeo 4C, de tweezitter zal in meerdere kleurvarianten te bewonderen zijn. Tevens wordt het speciale introductiemodel getoond. Deze versie, waarvan de naam nog niet bekend is, is (op dit moment nog vermoedelijk) parelmoerwit. Deze tint kennen we al van diverse andere Alfa Romeo’s.

Welke naam intro-4C krijgt is op dit moment ook nog niet bekend, maar we vermoeden dat het iets wordt in de trant van ‘Prima Edizione’ of ‘First Edition’ of iets van die strekking. Het is niet voor het eerst dat Alfa Romeo de parelmoerwit gebruikt om een model te presenteren. We zagen de bijzondere witte kleur (niet identiek overigens) voor het eerst op de Alfa 166. Een speciale gloed van warme kleuren gaf de witte lak van de 166 iets speciaals mee. Af en toe zie je er nog wel eens eentje te koop staan, in Italië vaker dan in Nederland, waar de kleur toch als bijzonder gewaagd werd bestempeld voor een auto van dergelijk formaat.

166

Na de 166 was het de beurt aan de Alfa Romeo 147. Niet de normale, alleen de 147 GTA 3.2 V6 kreeg als introductiekleur een wit metallic laklaag. Minder parelmoer dan bij de 166 maar wel schitterend. De GTA werd niet veel verkocht in het wit maar dat zorgt er inmiddels voor dat metallicwitte exemplaren vaak snel verkocht zijn, wit heeft sinds een jaar of tien namelijk een gigantische schare fans gekregen.

147

Na de 147 GTA kreeg ook de gefacelifte 156 tijdelijk een extra kleur op de optielijst: het wit van de über-147. Deze kleur zie je praktisch nooit op een 156. Helaas, het staat de prachtige middenklasser nog altijd schitterend.   Alfa_8C_Spider

Kijken we iets minder ver terug, dan zien we de parelmoerwitte laag verf weer terugkomen op de 8C Spider die in 2008 op de Autosalon van Genève te gepresenteerd werd. Je ziet het, Alfa Romeo kiest vaak voor de speciale witte lak om een bijzonder model te presenteren. Of de lak van de 4C identiek is aan die van de 8C Spider weten we uiteraard (nog) niet.