Alfa Romeo 4C in Stratos-jasje: Stratosferica

Je hebt een Alfa Romeo 4C, vind hem iets te gewoontjes en bent ook nog eens fan van de Lancia Stratos? Dan kan dit wel eens een idee voor je zijn. Of niet, natuurlijk. We kennen allemaal de ‘nieuwe’ Stratos op Ferrari 430-basis maar die is maar voor weinig mensen weggelegd. Een heel stuk betaalbaarder wordt het met deze kit voor de Alfa Romeo 4C.

De Alitalia-creatie die je hier ziet luistert naar de naam Stratosferica en is onderhuids een Alfa Romeo 4C. Aangezien de zijruit van de 4C behoorlijk overeenkomt met die van de originele Stratos snappen we de ombouw wel. De voorzijde is duidelijk Stratos, met klapkoplampen, extra rallylampen die je ook achterwege kunt laten en de vierkante luchtinlaat. Het middendeel is vrijwel onaangetast en dus komen we al snel bij de achterkant. Die is net wat minder geslaagd, als je het ons vraagt. De enorme taartschep snappen wel, de enkele ronde achterlichten ook, maar het geheel ademt niet direct Stratos-reïncarnatie.

Toch kunnen we dit soort creaties wel waarderen, mocht jij dat als 4C-eigenaar ook doen dan kun je deze kit aanschaffen voor € 20.000.