Alfa Romeo 4C QV op komst

alfa-4c-qv1

Tijdens de grote plannen van Alfa Romeo gisteren bleek dat er een mooie toekomst met acht nieuwe modellen in het verschiet ligt. In 2015 kunnen we daarvan de eerste mooie dingen verwachten, waaronder het nieuws waarop iedere Alfa-liefhebber al jaren wacht: de terugkeer van de Giulia. Maar er is meer.

Tijdens vrijwel de gehele presentatie bleek dat ‘QV‘ een belangrijke rol gaat spelen bij Alfa Romeo. ‘Quadrofoglio Verde’ zal terugkeren op veel nieuwe modellen en in de meeste gevallen zal het dan gaan om de meest sportieve versie. Persoonlijk vinden we deze benaming ook meer passen bij wat snellere versies dan Alfa’s andere krachtterm; GTA. De ‘A’ in die benaming staat namelijk voor Alleggerita dat staat voor ‘lichter’, iets dat tegenwoordig vaak niet het geval is bij topmodellen. In de jaren ’70 was een dergelijke uitvoering namelijk ook écht een stuk lichter maar tegenwoordig gaat het vaak om extra vermogen.

alfa-4c-qv

QV dus. In de loop van volgend jaar belooft Alfa Romeo ons in de presentatie van gisteren een ‘Cloverleaf’. De Alfa Romeo Giulia komt eind volgend jaar maar of die dan ook al in de showrooms staat wagen we te betwijfelen. Met de woorden van Harald Wester die spreekt over een snellere 4C en het feit dat de Safety Cars het Superbike kampioenschap al rijden met 300 pk sterke 4C’s kunnen we haast niet anders dan concluderen dat we medio volgend jaar getrakteerd worden op een Alfa Romeo 4C QV. Deze zal dan, zoals Alfa Romeo in bovenstaanden sheet belooft, eind 2015 in de showroom te vinden zijn.

Naast meer vermogen (we gaan uit van minimaal 300 pk) zullen er onder andere krachtigere remmen te vinden zijn op de 4C QV. Dat laatste gaf Wester namelijk al aan in zijn uitingen over een snellere 4C.