Alfa Romeo 4C schittert bij ‘Stijl Iconen’ Louwman Museum

130508_AR_4C

Het zal je als liefhebber van Italiaanse auto’s niet ontgaan zijn: in het Louwman Museum vindt momenteel de tentoonstelling Stijl Iconen, ‘Passione per il design Italiano’ plaats. Naast unieke en bijzondere Alfa Romeo’s zoals de Tipo 33 Stradale zal vanaf 28 mei ook een hypermodern exemplaar te zien zijn: de Alfa Romeo 4C!

De 4C, ontworpen door Alfa Romeo’s Centro Stile, brengt volgens Alfa Romeo herinneringen boven van een aantal iconische modellen dat een belangrijke stempel drukte op de geschiedenis van het merk. Daarom past deze nieuweling perfect in de collectie die tot en met 2 juni te zien is in het Louwman Museum in Den Haag.

De typenaam 4C haalt zijn inspiratie uit het glorieuze verleden van het merk en maakt de vertaalslag naar de toekomst op gebied van technologie en emotie. En inderdaad, 4C refereert naar Alfa Romeo’s omvangrijke sportieve traditie: de acroniemen 8C en 6C staan voor onderscheidende auto’s uit de jaren ’30 en ’40, zowel geschikt voor circuit als op de weg en voorzien van krachtige acht- en innovatieve zescilinders. Het design en de bouw van deze sportauto’s waren toegespitst op het bereiken van een zo ideaal mogelijke verhouding tussen gewicht en vermogen, die zo typerend is voor een supercar, uitkomende op minder dan 4 kg/pk.

[nggallery id=160]

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p., kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.