Alfa Romeo 4C Spider in aantocht (impressie)

Alfa-Romeo-4c-Spyder---Anton-carscoo

Dat de nieuwe Alfa Romeo 4C nu al veel losmaakt onder autoliefhebbers is duidelijk. Geen forum, website of blog slaat de auto over en dat is niet meer dan logisch want het lijkt er op dat Alfa Romeo met de 4C een nieuw tijdperk in wil luiden. Na de coupé zal ook de 4C Spider niet zo heel lang op zich laten wachten.

Voor het eerst horen we via diverse kanalen dezelfde geluiden als het gaat om de vermogens en uitvoeringen van Alfa Romeo’s nieuwe sportwagen. Het vermogen dat we nu horen ligt, zoals we dat eerder deze week meldden, inderdaad rond de 240 pk voor de ‘normale’ 4C. Dit wordt uit een 1.8 turbo viercilinder getoverd die, net als bij de Giulietta QV, 1750 genoemd zal gaan worden.

Verder komen er twee snellere versies waarbij er eentje voor de straat bedoeld is en eentje voor het circuit. Voor de straatversie hebben we nu enkele malen de naam ‘Stradale’ gehoord, voor de circuitvariant zou dan ‘Corsa’ heel logisch zijn. Deze krachtige varianten zouden rond de 270 pk krijgen.

De grote verrassing is nog hoe de Spider er uit gaat zien. Van de productie van 2.000 tot 2.500 stuks zou volgens bronnen bijna de helft de open 4C betreffen. Carscoop komt met bovenstaande impressie die aardig in de buurt zou kunnen komen van het definitieve ontwerp van Alfa Romeo zelf. De motor achter de voorstoelen zorgt er voor dat de achterkant relatief ‘hoog’ zal blijven. Voor de vanafprijs moeten we een gokje wagen, gebaseerd op uitspraken van een Zwitserse dealer die vroegtijdig uit de school klapte en wist te melden dat de 4C in Zwitserland vanaf rond de 56.000 franken (45.000 euro) zou kosten, ongeveer twee Giulietta QV’s in dat land. Trekken we dat door naar Nederland komen we uit op een prijs die ergens halverwege de 60 en 70 mille zal starten.