Alfa Romeo 4C Spider voor het eerst met dak

alfa-romeo-4c-spider-scoop

Tijdens de Autosalon van Genève eerder dit jaar werd de 4C Spider onthuld en begin volgend jaar zal de productie van de Spider op gang komen. Inmiddels is Alfa Romeo nog druk wat laatste tests aan het doen met een amper gecamoufleerd exemplaar.

Dat camoufleren is ook niet echt meer nodig aangezien we weten hoe de auto er uit gaat zien. Toch zijn er wat nieuwigheden want voor het eerst zien we de 4C Spider mét dak. Als we goed naar de plooien in de lengterichting kijken hebben we het vermoeden dat het om een oprolbaar dakje gaat die gemakkelijk op te bergen is.

alfa-romeo-4c-spider-scoopb

Verder zien we natuurlijk de gewijzigde koplampen die vermoedelijk standaard zullen worden op de Spider. De A-stijl is volledig opgetrokken uit carbon, evenals het deel boven de voorruit. Uiteraard is de motorkap ook anders dan bij de coupé, het motorblok is bij de open variant niet zien met gesloten klep. Diverse openingen moeten voor genoeg koeling en warmteafvoer zorgen. Wat anders is dan bij de showversie van Genève zijn de uitlaten die bij deze gespotte Spider op de ‘normale’ plek zitten, in tegenstelling tot het centraal geplaatste systeem van Akrapovic op de showauto.

De Alfa Romeo 4C Spider zal in de eerste helft van 2015 bij de dealers staan. Met het zelfde vermogen als de 4C coupé betekent het weer een lekkere bom op wielen. De 240 pk’s sleuren ook de Spider in 4,5 seconden naar de 100, de topsnelheid is met 250 km/u 10 kilometer minder dan de 260 stuks die de coupé gemakkelijk haalt.

Via Worldcarfans.