Alfa Romeo binnenkort ook in Rusland te koop

130719_AR_Russia_01

Alfa Romeo mag volgens sommigen dan wel de dood in worden gejaagd door Marchionne, het merk wordt binnenkort wél leverbaar in Rusland, een markt waar nog mensen met geld te vinden zijn. Het nieuws werd bekendgemaakt op het Russische circuit ‘Moscow Raceway’ waar afgelopen weekend de achtste race van het Eni FIM SBK Superbike World Championship 2013 werd verreden.

Helemaal vreemd is die keuze niet. Alfa Romeo is al jaren groot sponsor en de leverancier van de officiële Safety Cars. De automarkt in Rusland is sterk groeiende en Sergio denkt daar een behoorlijk graantje van mee te kunnen pikken. In Rusland komt het ‘volledige’ Alfa Romeo-gamma beschikbaar, bestaande uit de MiTo, de Giulietta en de 4C. Deze zullen verkocht worden via het netwerk van Chrysler en Jeep.

130719_AR_Russia_03

Tijdens de achtste race werd ook de Alfa Romeo 4C voor het eerst getoond in Rusland, volledig in Italiaanse stijl met tricolore bestickering. Alfa Romeo maakte bekend dat volgend seizoen de 4C als Safety Car wordt ingezet en het zou ons niet verbazen als dat in de hier getoonde kleurstelling gaat gebeuren.