Alfa Romeo ‘Brennero’ januari 2023 in productie

Naast Jeep en Fiat ook Alfa Romeo aan de B-SUV

Dat Alfa Romeo met een Mito-opvolger uit Polen gaat komen schreven we al eerder. Volgens bronnen die doorgaans goed zijn ingelicht gaat de compacte B-SUV echter al sneller in productie dan we dachten: begin 2023 zou de Brennero, zoals de kleine Alfa vermoedelijk gaat heten al van de productieband rollen.

De Alfa Romeo ‘Brennero’ wordt gebouwd op een nieuw platform, het CMP-platform van PSA, waarop ook de Peugeot 2008 en Opel Mokka staan. Ook Fiat en Jeep komen met een klein model, dat net boven de in 2007 gepresenteerde Fiat 500 en Lancia Ypsilon geplaatst wordt. Als eerste is Jeep aan de beurt, medio 2022 zal de productie daarvan al worden opgestart. Jeep kennen we natuurlijk vooral van vierwielaandrijving en waarschijnlijk gaan ze dat ook bij dit model toepassen en daarmee zou het het eerste model zijn dat op dit platform wordt gebouwd. Volgens de bronnen van Automotive News Europe zal daarna Alfa Romeo aan de beurt zijn, we hebben het dan over medio 2023. Aan het einde van dat jaar komt ook Fiat met een model op deze basis, het zou ons niet verbazen als dat de terugkeer van de Punto betekent.
Met het nieuws dat ook Lancia weer een grotere rol gaat krijgen sluiten we niet uit dat ook dat merk nog aan dit project wordt toegevoegd.