Alfa Romeo C-SUV op Autosalon van Genève

Vrij onverwacht lijkt het er op dat de Autosalon van Genève voor Alfa Romeo een belangrijke editie gaat worden. Het heeft er namelijk alle schijn van dat het merk een compacte SUV in het C-segment gaat presenteren. Het zou gaan om de Concept-versie, in de wandelgangen wordt er gesproken over een productierijp model dat begin 2020 op de markt verschijnt.

We vingen enkele maanden geleden al iets op toen we in Italië waren maar nu begint het gerucht vrij sterke vormen aan te nemen: op de Autosalon van Genève (donderdag 7 maar tot en met zondag 17 maart voor publiek geopend) staat de nieuwe C-SUV van Alfa Romeo, de kleine broer van de Stelvio dus. Het model zou gebouwd gaan worden in Pomigliano d’Arco.

Waar er in het begin nog werd gehoopt op een verkort platform van de Stelvio, lijkt het er op dat er gebruikt gemaakt gaat worden van het platform van de Jeep Compass. Voorwielaandrijving is de basis, vierwielaandrijving optioneel en standaard op de sterkere motoren. Hybride zal hoogstwaarschijnlijk vanaf het begin leverbaar zijn.

De C-SUV is een aanvulling op het bestaande gamma en géén vervanger voor de Giulietta, zoals aanvankelijk gedacht.

Afbeelding: één van de vele impressies die rondzwerft op het internet, hecht er niet teveel (of zelfs géén) waarde aan.