Alfa Romeo Duetto heeft officieel 'Go!'

404033_3912_big_2015-alfa-romeo-duetto

We gingen er allemaal al van uit natuurlijk, maar nu kan eindelijk met zekerheid gezegd worden dat de nieuwe Alfa Romeo Spider, Duetto genaamd, er gaat komen. In december liet men nog weten bezig te zijn de laatste puntjes op de i te zetten, maar inmiddels staat de krabbel onder het contract met betrekking tot de samenwerking tussen Mazda en Fiat.

Het lijkt ons één van de mooiste projecten die ons te wachten staat de komende jaren: een lichte, open Alfa Romeo met achterwielaandrijving, potente motoren en een (relatief) gunstig prijskaartje. Al die ingrediënten lijken klaar te liggen voor de nieuwe Duetto die in 2015 op de markt gaat verschijnen. De Duetto wordt gebouwd in samenwerking met Mazda dat op het zelfde platform de nieuwe MX-5 gaat produceren. Ondanks het identieke platform, kiezen beide fabrikanten voor eigen motoren. Ook qua looks zullen de auto’s heel weinig gemeen hebben.

Normaal zijn we nooit zo’n liefhebber van impressies als er in feite nog niets bekend is. Die van Quattroruote behoren tot de weinige uitzonderingen. Dat Italiaanse blad zit dermate dicht op dehuid van Fiat dat, wanneer het met nieuws komt, er niet zelden meer dan een kern van waarheid in een dergelijke impressie zit. Mocht dat niet het geval zijn, dan mag de Duetto wat ons betreft een kopie worden van de Duettottanta van enkele jaren geleden.

[nggallery id=85]

Net als de 4C schijnt ook de Duetto ruim onder de 1.000 kilo te blijven. Qua motorisatie moeten we het uiteraard bij de 1.4 en 1.8 turbo’s zoeken. Binnen enkele dagen zal er meer nieuws over het project worden verkondigd het Quattroruote.