Alfa Romeo Duetto waarschijnlijk relatief betaalbaar

alfa-romeo-duettottanta-spider-05

De laatste tijd was er bij het nieuws rond de nieuwe Alfa Romeo Duetto steeds sprake van krachtige motoren met vermogens van rond de 200 pk of meer. Allemaal leuk en aardig, maar met dergelijke motoriseringen begonnen we ons ernstig zorgen te maken over de prijsstelling van de open Alfa Romeo. Er bereiken ons nu gelukkig berichten dat er ook minder sterke varianten van de Duetto komen.

Gelukkig ook met minder vermogen. Wat? Zeggen we dat écht? Jazeker. Hoewel de uitspraak ‘hoe meer vermogen, hoe beter‘ in veel gevallen opgaat als het om rijden gaat, is dat niet het geval als we het over verkoopprijzen hebben. Oké, meer dan 200 pk is erg prettig maar bij een auto met een dergelijk gewicht (minder dan 1.000 kilo) is dat niet noodzakelijk.

[nggallery id=85]

Het lijkt er nu op dat er ook een Duetto komt met een vermogen van rond de 130 pk. Daarmee zal het nog altijd een lekker vlotte auto zijn maar tegelijkertijd ook eentje die met een prettige prijs bij de dealer kan staan. De huidige Mazda MX-5 is er vanaf goed 30 mille. Niet geheel toevallig is dat ook een prijsindicatie die we voor de Duetto hebben gehoord. Ongetwijfeld zal het ietsje duurder uitpakken, maar Alfa Romeo zal de Duetto toch een héél eind onder de 4C in de markt plaatsen gelukkig.

Naast de instapversie zullen er uiteraard wel degelijk flink potente varianten komen. Vermoedelijk komen er drie versies, eentje met een fiks vermogen van tegen de 200 pk en een topper met ruim meer dan 200 pk die wellicht de naam QV mee krijgt.