Alfa Romeo Giulia Coupé met 645 pk op komst

Alfa Romeo is bezig met een tweedeurs-versie van de Giulia, dat zegt het doorgaans goed ingelichte Autocar. Alleen dát zou al mooi zijn maar volgens de bron worden we ook nog getrakteerd op een 640 pk sterke variant met ERS-systeem uit de Formule 1.

De coupé zou de tweede carrosserie-variant van de Giulia zijn, naast de sedan. Misschien was een Sportwagon nog wel prettiger nieuws geweest maar heel eerlijk: van een coupé worden we ook al heel erg vrolijk. Alfa Romeo zou bezig zijn met twee motoren die gebruik maken van ERS (Energy Recovery System). De eerste is de bekende 2.0 turbo die normaal 280 levert en door de toevoeging van ERS op zo’n 350 pk uitkomt. Daarnaast werkt men aan een ERS-versie van de 2.9 biturbo, die op een goeie 645 pk zou moeten komen. Enorme waarden!

De coupé zou al eind dit jaar gepresenteerd worden en in 2019 op de markt verschijnen. Qua naam blijft het nog even gissen, vermoedelijk wordt er gekozen voor Sprint of GTV. De Giulia coupé zal behoorlijk anders gelijnd zijn, alleen de voorschermen worden overgenomen van de vierdeurs berlina. Bevestigd is het nieuws nog niet maar helemaal uit de lucht vallen komt het bericht evenmin.