Alfa Romeo Giulia: de grote dag!

alfa-romeo-giulia-gelekt-1

Vandaag is het zover, de dag waar menig Alfist en Italofiel jaren naar uit heeft gekeken: de presentatie van de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Niet vaak was het zo spannend in de aanloop naar de introductie van een nieuw model en dat kwam niet alleen door de auto zelf maar ook door het complete gebrek aan beeldmateriaal. Tot gisteren…

Het is ongeveer 18.00 uur als gisteren de eerste foto’s opduiken van de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Twee stuks, zeer belabberde kwaliteit. De één een ‘groothoek’ foto waardoor het achterlicht ontzettend groot lijkt, de andere van wat meer afstand maar gemaakt met een telefoon waarvan de focus niet goed werkte. Het bord spaghetti wordt opzij geschoven.

Eerste gedachte? We zien de foto van het achterlicht. Mmm, niet ontzettend subtiel, maar de lijn van de auto spreekt gelijk aan. Op het eerste gezicht geen overbodige vouwen zoals we nu bij veel concurrenten zien. Wat ons betreft hoeven die ‘verzonnen’ knikken en plooien zonder functie allemaal niet. Ook de details spreken gelijk aan: de dikke wielen (we hebben hier te maken met de QV), de subtiel geplooide skirts en de achterspoiler met een knik waardoor de link naar de klassieke Giulia zichtbaar is. Bij dat laatste denken we als liefhebber van het klassieke model wellicht iets te ver door maar who cares, er staat een nieuwe Giulia voor onze neus.

alfa-romeo-giulia-gelekt-2

Foto twee dan, genomen van wat meer afstand. Duidelijk zichtbaar dat de Giulia een lage, sportieve neus heeft en een duidelijk gevormd ‘greenhouse’, het deel dat bestaat uit glas en raamstijlen. De achterwielen staan lekker breed onder de koets waardoor de stance van de auto dik in orde lijkt te zijn. De knik van de achterruit en kofferklep doet ons zelfs iets aan de 156 denken.

Ow, we gaan vergelijken? Op onze Facebook-pagina wordt er gelijk flink vergeleken in de reacties. Iets dat we eigenlijk altijd zien met nieuwe modellen.Wij beginnen er niet aan, er zal ongetwijfeld her en der een vormpje overeen komen met een andere auto maar was dat vroeger ook niet zo? De hele lijn van de auto is volgens ons  erg tijdloos, juist door het ontbreken van de vergezochte vouwen, vormgen en lijnen die nu zo hip zijn. Een tijdloze, simpel gelijnde auto, net als de 156.

Hoe de rest van de auto er uit zal zien? Dat gaan we vandaag zien. De presentatie is gepland voor het einde van de middag, zo rond 17.00 a 18.00 uur. Wellicht dat er, door deze gelekte foto’s, wordt besloten de officiële foto’s ook eerder te laten zien maar dat is een kwestie van afwachten. Bij ons was het in ieder geval de eerste gedachte toen we vanmorgen wakker werden: hoe zal’ie zijn van de voorkant.

Onze dag vandaag? Ladingen koffie en het voortdurend vernieuwen van de internetvensters. Je ziet de Giulia hier dus direct als’ie gepresenteerd is.