Alfa Romeo Giulia en Stelvio MY2021

Video en foto's tonen lekkerste non-Quadrifoglio tot nu toe

Alfa Romeo heeft voor de tweede keer op rij een ‘jaar-update’ gedaan bij de Stelvio en Giulia. Vorig jaar rond deze tijd konden we kennismaken met de ‘MY2020′, met een hoop updates die de auto’s meer van deze tijd hebben gemaakt. ‘MY2021’ is daarom vooral een update qua uitvoeringen en uitstraling.

Van de Giulia en nu ook Stelvio is de vernieuwde Veloce Ti leverbaar. Erg smakelijk als je het ons vraagt, het volledige carbon-pakket is overgenomen uit de super-Juul, de Quadrifoglio. Ook bij de Stelvio kun je deze uitvoering nu dus aanvinken. Oké, stiekem dromen we weg bij een Quadrifoglio en houden we de prijzen van gebruikte exemplaren in de gaten, maar de Veloce Ti kan met zijn 280 pk leverende vierpitter wel eens een fantastisch (betaalbaar) alternatief zijn. De Veloce Ti is bij de Stelvio uiteraard altijd voorzien van het Q4-systeem, bij de Giulia is het niet helemaal duidelijk of de Veloce Ti, net als de Veloce voor een aantal markten, ook met alleen achterwielaandrijving leverbaar is. In dat geval is dat absoluut onze ’tip van de week’. Zoals gezegd is het interieur behoorlijk richting ‘Q’ getrokken en datzelfde geldt voor de buitenkant, met carbon spoiler, zwarte raamlijsten en randjes rond de logo’s. De luchtopeningen op de motorkap en voorschermen en vier eindpijpen van de Quadrifoglio maken de v6-topper echter nog goed herkenbaar van afstand.

We zouden willen dat er groter nieuws te melden was maar voorlopig is dit het even. De komst van de Tonale moet natuurlijk verandering gaan brengen in de magere verkopen van het merk. We kunnen niet wachten…