Alfa Romeo Giulia: het interieur [UPDATE]

interieur1

Een gekkenhuis op internet, een bom die de automedia beheerst: de Alfa Romeo Giulia is gisteren gepresenteerd en zelden bracht een auto zoveel media-aandacht teweeg als de nieuwe ‘Juul’. Terecht, want met de Giulia maakt Alfa Romeo een compleet nieuwe start met het merk.

Bijna wist Alfa Romeo de Giulia tot de officiële presentatie geheim te houden. De dag ervoor lekten twee spionagefoto’s uit en enkele uren voor het geplande moment waaierden de eerste foto’s van de Giulia het net over. Onze website ‘plofte’ zelfs even toen we als één van de eersten de foto’s konden tonen. Als nieuwsbrengers wellicht eer voor je werk, als liefhebbers wilden we eigenlijk iedereen zo snel mogelijk de auto laten zien. Excuses als je wat minuten vertraging had.

interieur2

Waar er de nodige officiële foto’s naar buiten werden gebracht, betrof het alleen het exterieur van de Giulia. Voor de foto’s van het interieur moeten we kennelijk nog even geduld hebben van Alfa Romeo. Wel zijn er inmiddels foto’s van het binnenste van de Giulia beschikbaar die gemaakt zijn door de zijruiten van de gepresenteerde auto’s zodat we je toch alvast iets kunnen laten zien.

interieur4

Wat we zien is een sportief interieur (dit is wederom de Quadrifoglio-variant) dat vooral gericht is op de bestuurder, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld BMW. Een fraai stuur met start/stop-knop en (letterlijk, niet figuurlijk) kleurloos logo zit recht voor de piloot. Opvallend trouwens dat Alfa Romeo alleen het nieuwe, gekleurde logo gebruikt op de carrosserie, ook de wielen beschikken over de zwart/grijze logo’s.

De Quadrifoglio krijgt een handgeschakelde zesbak mee die zich laat bedienen via een carbon/aluminium/lederen pookknop. Erachter is een legio knoppen geplaatst waarmee de instellingen van de auto kunnen worden gedaan en natuurlijk het multimediasysteem bediend kan worden. Net als de pookknop zien we ook verder veel carbon delen, aluminium details en lederen afwerking met, heel fraai, witte en groene stiksels.

UPDATE 29 juni: hier is dan ook het officiële beeldmateriaal van het interieur. Een grotere versie? Dan klik je HIER.

IMG_2627b