Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met (ZF) automaat geprijsd

De prijs van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met handgeschakelde zesbak was al een hele tijd bekend. Voor die top-Giulia moet € 107.950 neergelegd worden. Inmiddels is ook de uitvoering met automatische versnellingsbak van ZF geprijsd, de Quadrifoglio zonder koppelingspedaal mag voor exact hetzelfde bedrag mee naar huis.

Alfa Romeo heeft de prijs, net als de acceleratie (0-100: 3,9 sec.) en topsnelheid (307 km/u), gelijk weten te houden en dat is goed nieuws. Op deze manier hoef je je dus niet te laten leiden door de prijs in je keuze, al vermoeden we dat een klein prijsverschil ook geen ramp was geweest voor iemand die meer dan een ton in euro’s betaald voor een auto. Het enige verschil tussen de twee Quadrifoglio’s is het verbruik (8,2 l/100 km versus 8,5 voor de handbak) en het gewicht (1.595 versus 1.555 kg).

Als je alles over de Giulia Quadrifoglio wilt weten dan is de huidige uitgave van CorsaItalia een aanrader. We reden uitgebreid met alle Giulia’s en konden ook het verschil proeven tussen de twee Quadrifoglio’s. Hoewel we vrijwel altijd voorstander zijn van handgeschakelde varianten kunnen we er bij de Giulia Quadrifoglio niet omheen dat de ZF-versie dermate goed is dat we daar voor zouden kiezen.