Alfa Romeo Giulietta voert segment aan in Italië

alfa-giuliettaaaa

De Alfa Romeo Giulietta blijft voor veel mensen de mooiste auto in zijn klasse. Dat de fraaie C-segmenter in Nederland niet zo enorm verkoopt komt niet alleen door het gebrek aan durf van veel Nederlanders, veel bedrijven hebben Alfa Romeo niet in het lease-pakket zitten waardoor ook menig zakelijk rijder ‘wel wil maar niet kan’. In Italië is dit gelukkig niet aan de orde, daar veegt de Giulietta de vloer aan met de concurrentie.

De medewerkers van Alfa Romeo Italia zitten vermoedelijk aan de prosecco bij het ontbijt deze ochtend, de Alfa Romeo Giulietta blijkt namelijk de best verkochte auto in het C-segment van het land te zijn. In de meeste maanden van 2012 wist de Giulietta al als beste uit de bus te komen, maar nu blijkt de auto ook over geheel 2012 de verkooptopper te zijn. Alleen al in december werden er, op twee na, 1800 exemplaren verkocht. Daarmee eigende de Giulietta zich een marktaandeel van 23,2% toe!

Bijna 30.000 Giulietta’s vonden in 2012 een Italiaanse koper, gek genoeg een boel meer dan de ruim 12.000 MiTo’s die aan de man en vrouw werden gebracht. Sinds afgelopen jaar is er ook een nieuwe variant aan het gamma toegevoegd, de ook bij ons leverbare 1.4 MultiAir die voorzien is van LPG-installatie en 120 pk levert. Alleen die uitvoering nam al meer dan 13% van het totaal aantal verkochte Giulietta’s voor zijn rekening.