Alfa Romeo Gloria Concept voorproefje Giulia?

alfa-romeo-gloria-concept

Het houdt maar niet op met de spannende primeurs op de Autosalon van Genève. Gisteren plaatsen we al een bericht over de diverse nieuwe modellen en concept cars, maar nu blijkt dat ook het European Design Institute (IED) uit Turijn een prototype presenteert dat naar de naam Gloria luistert.

Het bijzonder vormgegeven studiemodel is in samenwerking met Alfa Romeo’s Centro Stile tot stand gekomen. We kunnen er dus vanuit gaan dat de Gloria niet zomaar een ‘vormgevingsspeeltje’ van de designers is. Dit vermoeden wordt nog eens extra versterkt doordat Alfa Romeo de Gloria ook al vol trots toont op Facebook.

Alfa Romeo noemt daar zelfs al de nodige cijfers, zoals de lengte, de breedte en de hoogte (4700 mm x 1920 mm x 1320 mm) plus een wielbasis van 2,90 meter. Stuk voor stuk getallen die prima bij de nieuwe Giulia zouden passen. Verder geeft men aan dat de Gloria perfect zou kunnen worden uitgevoerd met V6 en V8 biturbo motoren.
Uiteraard geeft dergelijke informatie geen garantie dat we hier met een soort extreme versie van de Giulia te maken hebben, maar het zou ons helemaal niet verbazen.