Alfa Romeo Junior vanaf € 39.000

Alfa Romeo heeft de vanafprijs van de Junior bekendgemaakt. Voordat we een overzicht geven van de prijzen is het eerst het vermelden waard dat de instap-Junior een vermogen heeft van 156 pk, voorzien is van de logische zaken zoals automatische airconditioning, 10,1″ display voor het infotainment-systeem en dat 18″ wielen standaard zijn. Ook krijg je adaptieve cruisecontrol en parkeersensoren cadeau.

Verder is de Junior voorzien van een 54 kWh batterij, waarmee de Junior volgens de WLPT-normen een goede 400 kilometer ver komt. Laden gaat via een 11 kW 3-faselader. De aanschafprijs? Die ligt op 39.000 euro. Daarmee komt de Junior dus in aanmerking voor de SEPP-subsidie van € 2.950. Pak gerust je telraam erbij om te zien wat er dan nog overblijft als vanafprijs.

Liever nog wat appetijtelijker voor de dag komen? Dat kan met het introductiemodel, die net als bij de Tonale als ‘Speciale’ door het leven gaat. Bij de speciale zijn keyless entry en een achteruitrijcamera standaard, evenals een bestuurdersstoel met massagefunctie, handsfree te bedienen achterklep en speciale 18″ wielen. Voor dit pakket betaal je € 2.000 extra.

Wil je echt sportief onderweg zijn dan kun je kiezen voor de Junior Veloce. Die uitvoering heeft de krachtigere motor met 240 pk, sperdifferentieel, een functionele stabilisatorstang voor en achter, 20″ wielen en ook nog een verlaging van 2,5 centimeter waardoor die wielen nog wat beter tot hun recht komen. Het prijskaartje is natuurlijk ook effe wat sportiever, de Veloce staat voor € 48.000 in de prijslijst en daarmee val je dus buiten de boot als je per se een auto wilt waarmee je de subsidie wilt opstrijken.

Prijzen Alfa Romeo Junior
• Alfa Romeo Junior – € 39.000 (met SEPP-subsidie € 36.050)
• Alfa Romeo Junior Speciale – € 41.000 (met SEPP-subsidie € 38.050)
• Alfa Romeo Junior Veloce – € 48.000

Voor de hybrideversie, die iets later op de markt komt, is nog geen prijs bekend. De Junior is vanaf nu te bestellen bij de dealer.