Alfa Romeo komt met nieuwe GTV en 8C komt terug

We werden vandaag wat onrustig wakker, vandaag zou FCA namelijk het grote meerjarenplan presenteren. Inmiddels kunnen we de eerste heugelijke mededelingen doen: Alfa Romeo komt met veel nieuws de komende jaren. Het meeste spektakel? De Alfa Romeo GTV en 8C komen terug!

GTV – Alfa Romeo heeft decennia lang de GTV als prachtige coupé in het modelgamma gehad en nu komt de beroemde naam terug! De GTV wordt een coupé-variant van de Giulia met als topversie een meer dan 600 pk sterke V6 biturbo. De krachtbron beschikt over een E-boost, een elektrische turbo. De GTV wordt een 2+2 met vierwielaandrijving zoals we die kennen van de Giulia Veloce.

8C – Naast de GTV komt er nog een sportwagen van het merk terug, de in 2009 verdwenen 8C krijgt een opvolger. In tegenstelling tot voorheen ligt de motor achter de voorstoelen en is het chassis volledig opgetrokken uit carbon. Met een totaal vermogen van 700 pk mogen we wel spreken van een supersporter.

Giulietta – Voor de Mito zal in de huidige vorm het doek vallen, de Giulietta krijgt wél een opvolger. Binnen nu en enkele jaren komt deze op de markt en de Giulietta zal beschikken over een compleet nieuw platform. Op deze basis zal ook een SUV gebouwd gaan worden. Speciaal voor China komen er een Giulia en Stelvio met verlengde wielbasis, het is niet helemaal duidelijk of we die modellen ook hier kunnen verwachten.

166-opvolger – Alfa Romeo zegt de komende jaren ook met een opvolger van de 166 te komen, een grotere broer van de Giulia dus. Het lijkt er op dat met de komst van dat nieuwe topmodel Alfa Romeo weer een behoorlijk complete line-up krijgt.

Elektrisch – Het merk komt met diverse plug-in modellen. Het gaat daarbij om auto’s die puur op de accu’s een afstand van 50 kilometer kunnen afleggen, ideaal voor korte ritten dus. Men spreekt van een acceleratie naar de 100 in 4 seconden.

Diesel – Zoals verwacht heeft diesel geen toekomst meer bij Alfa Romeo, het merk zal deze brandstof al spoedig gaan uitfaseren.