Alfa Romeo MiTo by Marshall Concept onthuld

alfa-romeo-mito-marshall

Alfa Romeo heeft een speciale editie gepresenteerd van de MiTo, de ‘by Marshall’. Het betreft een eenmalige concept die onthuld is bij een screening van de Sound City documentaire van Dave Grohl en is ontwikkeld in samenwerking met, je raadt het al, Marshall.

Marshall is bekend door de versterkers die het maakt voor gitaren en bassen. Het bedrijf werd opgericht in 1962 en is gevestigd in Engeland. Muzikanten als Eric Clapton (die ook wat met auto’s heeft), Pete Townshend van The Who en Brian Poole van The Tremeloes wisten het bedrijf al snel te vinden. Het bericht sluit dus lekker aan bij de Alfa Romeo gitaar die we gisteren plaatsten.

Nu is Marshall dus de inspiratie voor Alfa Romeo om een speciale versie van de MiTo te presenteren, zij het eenmalig. Het exterieur is voorzien van de nodige gouden details en uiteraard de nodige Marshall logo’s. Openen we het portier dan zien we stoelen die met dezelfde stof zijn bekleed als de versterkers van Marshall en uiteraard ook hier weer de allerlei gouden delen en logo’s. Het meest aparte detail in het interieur is natuurlijk de klassiek ogende microfoon die als versnellingspook is gebruikt, een Shure SH55 om precies te zijn. Het Uconnect mediasysteem is gekoppeld aan een Marshall versterker en twee 12″ speakers in de kofferruimte omdat deze MiTo uiteraard een goed geluid aan boord moet hebben.