Alfa Romeo MiTo en Giulietta 'MY 2014' zijn gearriveerd

131021_AR_giulietta_mito_my14_01

Op dit moment vertoeven wij in Italië om daar kennis te maken met de vernieuwde Alfa Romeo MiTo en Giulietta. Met kleine aanpassingen aan het exterieur en interieur en een nieuwe krachtbron voor beide modellen moeten de twee modellen weer eventjes meekunnen.

Om maar bij de kleinste te beginnen: de MiTo ‘MY 2014’ is aan de buitenzijde te herkennen aan de donkere koplampen en iets gewijzigde grille. Onder de motorkap van de compacte driedeurs hatchback voortaan de krachtige 105 pk sterke tweecilinder. Met de 85 pk versie van die motor was de MiTo al best pittig dus de 20 pk extra moeten voor een merkbaar verschil zorgen.

131021_AR_mito_my14_14

Stap je vervolgens in dan valt als eerste het multimedia-systeem in de middenconsole op. Tot nu toe was dat namelijk iets dat ontbrak en eigenlijk kan dat tegenwoordig niet meer. Er wordt gebruik gemaakt van het Uconnect-systeem dat we kennen uit de Fiat 500L en dat betekent dat het allemaal bijzonder prettig werkt. Als kers op de taart nieuwe materialen voor de bekleding en een kleurig dashboard (indien gewenst).

131021_AR_mito_my14_28

Bij de Giulietta vinden we wijzigingen die redelijk overeen komen met die van de MiTo. Aan de buitenzijde een gewijzigd ‘Alfa-hart’ dat nu onder de motorkap lijkt te verdwijnen. Tevens nog een minimale wijziging aan de mistlampen, deze zijn voortaan voorzien van een chromen ring. We rijden vandaag ook met de nieuwe 2.0 JTDm motor, een 150 pk sterke viercilinder die een koppel op het asfalt weet te krijgen van 380 Nm.

131021_AR_giulietta_my14_14

Ook in de Giulietta het 5″ scherm dat hierboven al bij de MiTo beschreven werd. Voor degenen die dat nog iets te magertjes vinden komt er ook een 6,5″ variant op de optielijst te staan. Om het scherm passend te krijgen werd het middendeel van het dashboard wat aangepast, de fraaie tuimel-schakelaars die eerder onder de radio te vinden waren zijn vervangen voor drukknoppen naast de multimedia-unit. Het stuur onderging een lichte verjongingskuur en vandaag komen we erachter of de stoelen inderdaad meer zijdelingse steun bieden. Ook bij de Giulietta een nieuw palet aan kleuren en materialen.

131021_AR_giulietta_my14_37