Alfa Romeo ook in 2021 in Formule 1

Extra jaar samenwerking voor Sauber en Alfa Romeo

Vandaag maken Alfa Romeo en Sauber bekend dat de samenwerking in de Formule 1 ook in 2021 voortgezet zal worden. Sinds 2018 is Alfa Romeo terug in de F1 en na drie seizoenen wordt deze samenwerking dus verder verlengd. Daarbij geven beiden aan dat de bedoeling is dit nog veel langer te blijven doen.

Hoewel het een voortzetting van het team van Sauber betreft en geen officieel fabrieksteam van Alfa Romeo is gaat de samenwerking toch een stukje verder. Het Zwitserse team kan rekenen op de ondersteuning van de Italiaanse autofabrikant, zowel technisch als financieel. Andersom zijn de Giulia GTA en GTAm mede tot stand gekomen door de samenwerking met de technische mannen van Sauber.

Teambaas Frédéric Vasseur heeft zin in de toekomst: “De verlenging van onze relatie met Alfa Romeo is een intentieverklaring van beide partijen. In Sauber vond Alfa Romeo een toegewijde, prestatiegerichte partner waaraan ze hun merk konden toevertrouwen: we zijn vereerd om het erfgoed en het eerdere succes van Alfa Romeo in onze naam te mogen dragen. Beide partijen waren vanaf het begin van plan om deze relatie op de lange termijn vruchten te laten afdragen: we hebben een solide basis gelegd in de afgelopen drie seizoenen en we willen daar de vruchten van plukken in 2021 en daarna.

Fiat Chrysler-CEO Mike Manley: “Racen en prestaties vormen de kern van het DNA van Alfa Romeo. Het merk is praktisch geboren op een racecircuit en vandaag de dag blijven we concurreren op het technologisch meest geavanceerde niveau van de autosport. De samenwerking met Sauber stelt onze klanten ook in staat te profiteren van exclusieve race-knowhow, zoals het geval is bij de geheel nieuwe Giulia GTA en GTAm, die de technische input van Sauber Engineering bevatten. Vooral wat betreft geavanceerde aerodynamica.

Om deze aankondiging te vieren en om hulde te brengen aan alle fans van Italiaanse raceauto’s, toont Alfa Romeo tijdens de komende Imola Grand Prix een exclusieve kleurstelling op de C39-raceauto. Een trotse locatie voor zowel Alfa Romeo als de Italiaanse autosporttraditie. Op het bovenste gedeelte van de motorkap en op de eindplaat van de achtervleugel pronkt de Italiaanse vlag. Deze is ontworpen door Centro Stile en past in het thema van de 2020 ‘speed pixel’-kleurstelling met zijn lineaire en dynamische grafische weergave. 
Het exclusieve 110-jarig jubileumlogo van Alfa Romeo zit op een prominente plaats op de motorkap en naast de tekst “Welcome back, Imola”, waarmee de positie van het circuit wordt erkend als een van de meest iconische tijdens de tour en als een van de beste Italiaanse tracks. Imola was een locatie belangrijke Alfa Romeo-overwinningen in de Touring- en Sport-categorieën en de Formule 1.