Alfa Romeo presenteert MiTo Junior en Giulietta Sprint

00b

Alfa Romeo kiest er voor om twee prachtige namen terug te laten keren als een soort actiemodellen van de Giulietta en MiTo. De Junior en Sprint zijn terug! Althans, een soort van. Op de autosalon van Parijs zijn ze, naast de 4C Spider, de nieuwigheden die het merk kan presenteren.

Met de Giulietta Sprint van halverwege de jaren ’50 heeft Alfa Romeo wat ons betreft één van de mooiste creaties weten neer te zetten. De prachtige coupé, op basis van de ook al leuke Giulietta, is nog altijd een lust voor het oog. Zestig jaar later presenteert Alfa Romeo een model dat dezelfde naam heeft maar toch voor wat minder opschudding zal zorgen dan de klassieke coupé destijds deed.

Dubbele uitlaten, 17″ lichtmetalen wielen, een speciale diffusor aan de achterzijde en extra carbon in het interieur moeten voor exclusiviteit zorgen. Een speciaal logo in de hoofdsteunen en boven de knipperlichten op de flanken maken de onwetenden er op attent dat het om een speciale uitvoering gaat. Onder de motorkap een nieuwe variant van de 1.4 MultiAir Turbo die in de Sprint 150 pk levert. Daarmee doet de Sprint de sprint naar de 100 in 8,2 seconden en is de fut er pas bij 210 km/u uit. De CO2-uitstoot blijft steken op 129 g/km, het verbruik is met 5,6 geclaimde kilometers per 100 kilometer erg netjes te noemen. Is dit iets te weinig dan kun je ook kiezen voor de bekende 170 pk sterke versie van deze motor met TCT-transmissie. Dieselen kan in alle varianten die normaal ook leverbaar zijn (105, 150 en 175 pk)

00

De ‘Sprint’ is niet de enige naam die uit de archieven wordt gehaald, in Parijs kunnen we ook kennis maken met de nieuwe MiTo Junior. Deze naam is al vaker uit de kast gehaald, niet alleen bij de klassieke GT Junior uit de jaren ’70 maar later ook nog bij de 145. Bij die laatste was het een speciale uitvoering die vooral wat ‘dikker’ was aangekleed en datzelfde is ook het geval bij de MiTo.

Ook bij de MiTo vinden we 17″ wielen en is er op de kofferklep een sticker aangebracht die doet denken aan die van de speciale SBK-editie. De stoelen en de achterbank hebben een speciaal motief gekregen. Qua motorisatie zijn vrijwel alle bekende motoren leverbaar, met uitzondering van de 170 pk krachtige 1.4 Turbo uit de QV.