Alfa Romeo Spider uit Wolf of Wall Street te koop

alfa-spider-wolf-wallstreet-01

Soms worden er auto’s aangeboden waarvan vrijwel niemand van het bestaan wist. Verloren in een schuur of veilig onder de grond. Dat gaat echter niet op voor deze Alfa Romeo Spider QV van 1987. Het exemplaar is bij een slordige 150 miljoen mensen op het netvlies voorbij gekomen.

De auto is namelijk te zien in de film ‘The Wolf of Wall Street’, waarin een kleine rol voor de Spider is weggelegd. Hij komt enkele malen voorbij, onder andere in de onderstaande trailer.

Of de eigenaar ook gelijk denkt dat de auto daardoor een bedrag op gaat leveren dat bij de film past is niet bekend. Op het moment van schrijven is er 9.100 dollar geboden en is dat volgens de kleine lettertjes onder het bod nog niet voldoende.

alfa-spider-wolf-wallstreet-02

Meer over de auto zelf? Volgens de huidige (tweede) eigenaar heeft de Alfa niet veel gereden, namelijk zo’n 3.250 mijl per jaar. Dat komt dus neer op ongeveer 87.750 mijlen, goed 140.000 kilometer. Er is het nodige papierwerk van de laatste 14 jaar beschikbaar en het onderhoud heeft grotendeels in New York plaatsgevonden.

alfa-spider-wolf-wallstreet-03

De advertentie is (nog tot 7 februari) HIER OP EBAY te vinden. Met dank aan Jeroen voor de tip.