Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio nú te bestellen

De Stelvio Quadrifoglio was al gepresenteerd maar nu gaat hij ook daadwerkelijk in de verkoop. Vanaf nu kun je naar de dealer scheuren om de Super-SUV te bestellen. Met de 510 pk sterke 2.9 V6 Bi-Turbo ben je vervolgens nóg sneller weer thuis.

‘De mijne gaat 283 km/u!’ Wedden dat na zo’n uitspraak niemand verwacht dat je het over je SUV hebt? De sprint naar 100 is al net zo verbazingwekkend, 3,8 seconden! Uiteraard is de Quadrifoglio uitgerust met Q4-vierwielaandrijving, voorzien van AlfaTM Active Torque Vectoring. AlfaTM Chassis Domain Control (CDC), AlfaTM Active Suspension system én Alfa DNATM Pro met RACE mode zorgen er voor dat het niet alleen als een raket vooruit gaat maar ook nog eens stuurt als auto’s die een halve meter lager zijn.

De motor en het platform dat de Stelvio heeft geleend van zusje Giulia zorgen er voor dat er op ‘de ring’ een tijd werd genoteerd van 7:51.7. Laat je niet gek maken door de berichten dat de video gefaked is, de tijd is gebaseerd op een officiële meting, de video is er gewoon overheen gemonteerd.

De Stelvio Quadrifoglio staat bij de dealer voor een prijs vanaf 127.750 euro.