Alfa Romeo SUV presentatie gepland voor 2015

alfasuv2

Dat de Fiat Groep wat betreft de Europese productie niet al te riant in de SUV’s zit zal niemand zijn ontgaan maar het moet er nog steeds écht van gaan komen zegt men. De eerste Alfa Romeo SUV zal volgens CEO Sergio Marchionne in 2015 in de showroom te vinden zijn. Dat ligt redelijk in lijn met wat ons eerder beloofd werd. De SUV moet bijdragen tot de doelstelling van Alfa Romeo om in 2016 drie keer zoveel auto’s te verkopen dan nu.

De Alfa Romeo SUV zal, zoals het er nu naar uit ziet, gebaseerd zijn op het Compact US Wide platform. Daarmee wordt het geen log apparaat maar een soort van SUV-versie van de Giulia. De auto zal hoogstwaarschijnlijk (ja, we zouden willen dat we niet overal een slag om de arm moesten houden) in de Mirafiori-fabriek gebouwd gaan worden. Daarnaast komt er ook een productielijn in Amerika waar de SUV eveneens voor mooie verkoopcijfers moet gaan zorgen.

Met de Alfa Romeo SUV heeft het merk direct een concurrent in het vizier: Audi. Waar het merk met de ringen de premium-tak van de VAG-groep is, moet Alfa Romeo dat worden voor Fiat. Bij de nieuwe SUV moeten we dus aan concurrenten als de Audi Q5, Range Rover Evoque en BMW X3 denken.

kamal-geneva

De laatste voorbode van de SUV stamt uit 2003 toen de Kamal (foto boven) op diverse shows werd getoond. We kunnen er inmiddels vanuit gaan dat deze tien jaar oude concept in de verste verte niet meer zal lijken op de SUV die we over enkele jaren voorgeschoteld zullen krijgen. De impressie bovenaan dit bericht komt van Quattroruote.