Alfa Romeo terug in de Formule 1?

alfa-romeo-f1-2016

Volgens Sergio Marchionne is het zeer goed denkbaar dat Alfa Romeo binnenkort terug te vinden is in de Formule 1. Dat vertelde hij wederom bij een presentatie in Milaan. Alfa Romeo zou daarbij geen heel nieuw team starten maar instappen in een reeds bestaand Formule 1 team.

Het is zonder twijfel mogelijk dat Alfa Romeo weer in de Formule 1 te vinden zal zijn. We moeten nog uitzoeken hoe we dit gaan aanpakken. Het zal erg lastig voor het merk zijn om de sport te betreden zonder assistentie van een ander team. Hoe we het gaan aanpakken zullen we in de nabije toekomst moeten onderzoeken, voorlopig is de lancering van de nieuwe Giulia de belangrijkste bezigheid. Het zou voor Alfa Romeo erg goed zijn om geassocieerd te worden met de Formule 1. Ik denk dat BMW en Toyota geen goede stap hebben gezet om de sport in 2008-2009 te verlaten! Persoonlijk moedig ik alle merken aan om de sport te betreden“, aldus de grote baas van Ferrari.

Wij achten de kans het meest reëel dat Alfa Romeo de Formule 1 in zal stappen via het team van Toro Rosso. Alfa Romeo zou mogelijk gebruik kunnen maken van de motoren van Ferrari, die voor dit doel dan zouden worden gerebadged.

Alfa Romeo was in het verleden al te vinden in de Formule 1, onder andere met Nino Farina en Juan-Manuel Fangio achter het stuur in de vroege jaren ’50. Na lange afwezigheid kwam het merk weer terug als constructeur tussen 1979 en 1985.