Alfa Romeo test 'Duetto Spider' al in Amerika

spyshots-2015-mazda-miata-mx-5-and-alfa-romeo-spider-medium_2

Alfa Romeo heeft de laatste dagen geen reden tot klagen als het gaat om media-aandacht. De 4C wordt op dit moment gepresenteerd en ook wij mogen donderdag en vrijdag Balocco op om de compacte sportwagen met middenmotor aan de tand te voelen. Er is echter nog een model in aantocht waar we vol spanning naar uit kijken.

De nieuwe roadster, naar verwachting luisterend naar de naam ‘Duetto’, zal in samenwerking met Mazda worden ontwikkeld en om die reden kunnen we hier met zekerheid zeggen dat het om de nieuwe roadster gaat. Deze beplakte Mazda MX5 is namelijk gefotografeerd in Michigan bij de Chrysler-fabriek.

De Duetto zal het onderstel delen met Mazda en verder zullen ook de nodige technische zaken gedeeld worden. Wel zijn de motor, de carrosserie en het interieur helemaal eigen en dat is goed nieuws. Mazda heeft met de MX5 al decennia een auto in productie die als één van de best sturende, betaalbare roadsters te boek staat en het is helemaal geen schande dat Alfa Romeo nu dus zaken doet met dit Japanse merk. Intern luistert Alfa’s nieuwe roadster overigens naar de naam Progetto 947.

spyshots-2015-mazda-miata-mx-5-and-alfa-romeo-spider-medium_7

Net als de amper 900 kilo wegende 4C zal ook de Duetto een lichtgewicht auto worden, er wordt geschat dat het gewicht ergens tussen de 1.000 en 1.100 zal liggen. Qua motorisatie zal er gebruik gemaakt gaan worden van Alfa’s geblazen vierpitters met vermogens die uiteenlopen van 120 pk tot grofweg het dubbele.

Foto’s via Autoevolution.com