Alfa Romeo Tonale eerst met 130 en 160 pk (UPDATE: levertijden/prijzen)

Op 8 februari wordt de Alfa Romeo Tonale gepresenteerd. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat de eerste auto’s in Nederland geblazen viercilinders met (Mild-Hybrid, zie update onderaan) 130 en 160 pk zullen worden en er vooral wordt ingezet op de Ti en Veloce.

UPDATE: OFFICIEEL GEPRESENTEERD, DE TONALE!

Als we na de teaser van Alfa Romeo over de online presentatie van de Tonale de social media bekeken lijkt het er op dat er een grote groep is die zit te wachten op het nieuwste model van Alfa Romeo. Of wellicht sowieso een nieuw model van Alfa. 8 februari zullen we ongetwijfeld veel meer weten maar we kunnen het volgende alvast zeggen:

Eerste auto’s bij de dealers zijn 130 pk 1.3 T4 geblazen viercilinders. Alfa Romeo zet in op kleur want deze auto’s zullen groen, blauw, rood of grijs zijn. Dit zijn de auto’s waarmee je als klant kennis kunt maken met de Tonale. De eerste auto’s voor de voorraad zijn wat sneller: het gaat om de 160 variant van dezelfde motor. Dit zijn de varianten Ti en Veloce. Ti zal vermoedelijk een leuk uitgevoerde versie zijn, Veloce natuurlijk de sportieve telg met ongetwijfeld een set flink model en dit zal dan ook de versie zijn die voor het ‘wauw-effect’ moet gaan zorgen. Deze 160 pk versies komen ietsje later dan de demo’s maar zullen ook niet heel lang meer op zich laten wachten.

Later komen nog een 1.5 T4 PHEV (plugin hybride) met ruim meer dan 200 pk en een 1.6 Multijet diesel maar we weten niet exact wanneer die versies komen.

UPDATE 14.30 uur:
Mild Hybrid
De 130 en 160 pk varianten zijn MHEV, oftewel Mild Hybrid. Dat houdt in dat deze versies niet te ‘stekkeren’ zijn maar er een elektromotor als ondersteuning van de brandstofmotor aanwezig is. Zoals we kennen van de andere Mild Hybrid Firefly-motoren van Stellantis.
Opties
Verder is de Tonale Veloce uit te rusten met 20″ wielen, een forse maat voor een auto van dit kaliber. Qua stoelen is er bij de Ti en Veloce te kiezen voor Alcantara bekleding of (Bio) Lederen bekleding. Standaard zal ongetwijfeld stof aanwezig zijn.
Levertijden
Ai, uit bij ons bekende informatie blijkt dat de Tonale die naar Nederland komen rond week 19 (9 mei) geproduceerd zullen worden. Met nog een aantal weken transport in het achterhoofd kunnen we er vanuit gaan dat de eerste exemplaren begin juni bij de dealer staan.
Prijzen
Rest nog de prijs. Een groot raadsel, waarbij het enige wat we weten een vergelijking met de Volvo XC40 is. Kortom: reken op prijzen die beginnen tussen de 40 en 45 mille. Dat zal dan ongetwijfeld voor een niet al te wild uitgedoste 1.3 T4 met 130 pk zijn. Onze gok is dat een 160 pk versie in Veloce Trim ergens tussen de € 50.000 en € 55.000 zit.