Alfa Romeo Zagato TZ4 op Giorgio-platform in aantocht

De Alfa Romeo TZ en TZ2, wellicht onze favoriete auto’s aller tijden. De twee raceauto’s, gebouwd rond een buizenframe (Tubolare) werden ontworpen door Zagato en dat bedrijf is die magische lettercombinatie nooit vergeten. Na een TZ3 in 2010 hint het bedrijf nu naar een TZ4 en de ingrediënten kunnen wel eens formidabel zijn.

In 2010 presenteerde Zagato de TZ3, een op een Viper gebaseerde (…) sportwagen, in eerste instantie als ‘Corsa’, een jaar later als ‘Stradale’. Een logisch vervolg op de TZ3 zou natuurlijk de TZ4 zijn, waar Zagato al in 2017 over sprak. In dat interview vertelde Zagato binnen een jaar een opvolger van de TZ3 wilde onthullen.

Nu, een paar jaar later, lijkt Zagato weer hints te geven, met deze kerstgroet, de engeltjes slaan vast op het engelengeduld dat we moeten hebben. Een tekening met een fraaie coupé met Giulia Quadrifoglio-wielen. Dat zou niet vreemd zijn, Zagato had het destijds al over het Giorgio-platform als basis voor de TZ3-opvolger. Daarmee is de cirkel dan weer rond want dan maakt Zagato’s creatie wederom gebruik van Giulia-techniek, net als in 1963, toen de TZ verscheen.