Alfa Romeo’s AE label op Giulia staat voor Advanced Efficiency

Een tijdje geleden verscheen op diverse sites een AE-logo dat op de Giulia zou verschijnen. Er werd zelfs gesproken over een elektrische versie of dat de letters voor AlfaEco zouden staan. Wij lieten het bericht even links liggen vanwege de veel onduidelijkheid maar dat is nu over.

AE staat bij de Giulia namelijk voor Advanced Efficiency, waarmee het merk aangeeft dat het om een uitvoering met minimale CO2-uitstoot gaat. Een variant die is uitgevoerd met 205/60 R16 92W banden van
Goodyear, de EfficientGrip Performance om preciezer te zijn. Vermoedelijk gaat het hier dus om alle ECO-versies die we kennen uit de prijslijst.

Goodyear doet overigens goede zaken bij Alfa Romeo, de eerste montage in de maat 18″ voor de Giulia komt van het merk. Zo wordt er onder andere 225/45 R18 91 Y (rondom) of de combinatie 225/45 R18 91 Y (vooraan) en 255/40 R18 95Y (achteraan). Even een bandje uit het rek trekken was er niet bij, de nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 Ultra High Performance werd speciaal voor de Giulia ontwikkeld. De banden krijgen dan ook een ‘AR’ markering om aan te geven dat Alfa Romeo ze heeft goedgekeurd als originele uitrusting.

Beide maten zullen worden voorzien van Goodyears RunOnFlat-technologie met verstevigde zijwanden die het gewicht van de wagen kunnen dragen tot 80 kilometer na een lekke band met volledig luchtverlies.