Alfa Romeo’s grote Giulia-broer komt er

Alfa Romeo heeft de smaak goed te pakken en komt in 2018 met een grote broer van de Giulia. Dit model moet het op gaan nemen tegen de BMW 5-serie en Mercedes-Benz E-klasse. Dat meldt Harald Wester in een interview met AutoExpress.

De grote Alfa Romeo zal worden gebouwd op een verlengd Giulia-platform en daardoor ook van dezelfde motorenreeks gebruik kunnen maken. “We zijn het onze investeerders schuldig dat we met een constante stroom van nieuwe modellen komen. Daarom zullen er de komende tijd in behoorlijk tempo nieuwe modellen volgen, zoals sedans en SUV’s”, aldus Wester.

Volgens Wester hebben de dieselmotoren van de Giulia ook nog voldoende tuningpotentieel dus vermoedelijk komen er dan drie dieselmotoren in de ‘Giulia XL’, twee viercilinders en een zespitter die gebaseerd zal zijn op de 3-liter die ook in de Maserati Ghibli te vinden is. Ook de 510 pk sterke 2.9 biturbo wordt genoemd als krachtbron.

We kunnen de concurrent van de 5-serie vermoedelijk verwachten in 2018, eerst krijgen we volgend jaar nog de nieuwe SUV van Alfa Romeo voorgeschoteld. Die auto, de Stelvio, moet namelijk eerst een belangrijke stap voor Alfa Romeo’s wedergeboorte zijn.

Via AutoExpress.