Alfaspeed Targa Giulia: het seizoen is weer geopend

_DSC05870

April is een maand waarin veel klassiekers weer voor het eerst daglicht zien. Voor de 35 Alfa Romeo’s uit de 105-serie was het misschien niet allemaal de eerste rit van het seizoen maar wel één van de langere. De Targa Giulia van Alfaspeed werd voor de vierde keer verreden en was een succes.

Zwarte wolken, hagelbuien en wat regen; het kwam allemaal voorbij tijdens de rit voor klassieke Alfa’s in het oosten van het land. Toch was het overwegend de zon het hoogste woord had, de blauwe lucht won het van de grijze massa.

_DSC05898

De Alfaspeed Targa Giulia is een toerrit die vooral gericht is op lekker rijden. De organisatie probeert de deelnemers niet iedere bocht in een ‘val’ te lokken maar wil vooral dat er genoten kan worden van de lekker sturende Giulia’s, Bertone’s, Berlina’s en Spiders. Tussendoor moeten er proeven gedaan worden om punten te scoren. Die proeven variëren van ballen in een emmer gooien tot rijden met een kan water waarbij er zoveel mogelijk water in de kan moet worden gehouden. De proeven zijn inmiddels één van de kenmerken van de Targa Giulia.

_DSC05906

Tussen de proeven door zoeken de uitzetters naar de mooiste wegen in de omgeving. De Veluwe, omgeving Nijmegen en Duitsland werden dit jaar als regio’s uitgezocht en zorgden voor goed 170 kilometer rijplezier.

_foto-vakantie-en-autorit-533

_foto-vakantie-en-autorit-1147

Het voorjaar is nieuw voor de Targa Giulia, eerder werd de rit in september verreden. Het voorjaar is vanaf nu echter de vaste periode voor de rit. Bloesem was tijdens de gehele rit een terugkerend item, het zorgde voor een erg zomerse sfeer.

_foto-vakantie-en-autorit-974

_foto-vakantie-en-autorit-540

Vanaf deze maand kun je via de diverse clubs weer aan allerlei leuke ritten deelnemen. De volgende Targa Giulia zal worden verreden in april 2017 en is er eentje om te onthouden!

Bekijk alle honderden foto’s op Facebook.