Alleen voor China: Fiat Ottimo is officieel

fiat-ottimo-china
De oplettende kijker ziet het vast direct: we kijken hier naar de hatchback-variant van de Fiat Viaggio. Dat hij zou komen was al even bekend, maar inmiddels is hij officieel en heeft deze ingekorte Viaggio een naam: Ottimo. De kans dat je er eentje in Nederland tegen gaat komen is te verwaarlozen: het model is zoals het er nu naar uit ziet alleen bedoeld voor China.

De auto is gepresenteerd in Guangzhou, waar op dit moment een autoshow plaatsvindt. Vanaf volgend jaar zal die auto gebouwd worden naast zijn langere broer, in dezelfde stad waar nu de show wordt gehouden. Er is nog wel wat ruimte op die productielijn, want de Viaggio haalt niet de aantallen die kunnen worden geproduceerd. Met de Ottimo komt daar mogelijk verandering in, Fiat heeft namelijk hoge verwachtingen van de nieuweling. Ook trekt de verkoop van de Viaggio langzaam maar zeker aan, waardoor die productielijn uiteindelijk toch wel optimaal zal kunnen worden benut.

Op de website van CarNewsChina.com verschenen al live foto’s van de show.

fiat-ottimo-china-4 fiat-ottimo-china-5

Zoals gezegd, de Ottimo zal net als de Viaggio niet naar Europa komen. We zullen het dus met de foto’s moeten doen. De Ottimo oogt wat ons betreft prima en ook de nieuwe achterkant ziet er behoorlijk Europees uit.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.657439367610113.1073741830.379079822112737&type=3]

Het lijkt ons eigenlijk helemaal geen verkeerde zet om de Ottimo als opvolger van de Bravo in te zetten. Begrijp ons niet verkeerd: die vinden we mooier, maar gaat inmiddels ook al zo lang mee dat de verkoopaantallen tot het minimum zijn gezakt. Bravo-rijders zullen dus ook naar andere merken kijken als ze een andere auto willen omdat er niet echt een opvolger van Fiat zelf is.