Altavilla: Alfa Romeo Giulia vol op stoom!

Alfa Romeo kan natuurlijk wel een prachtige auto maken, er moet ook nog een kopersgroep zijn. Dat dat helemaal goed zit blijkt wel uit de tevredenheid in Italië: de verkopen van de Giulia zijn veel beter dan verwacht.

De Giulia werd al zeer goed ontvangen door de pers. Journalisten zijn lovend over de kwaliteit van de auto en de rijeigenschappen worden massaal gewaardeerd. Kennelijk zijn de potentiële kopers het daar mee eens, eind september zijn er al dermate veel auto’s besteld dat het doel van geheel 2016 al gehaald is! De uitspraken komen van Alfredo Altavilla, de grote man van FCA voor Europa. Hij voegt er aan toe dat de Giulia niet alleen in Italië als een speer gaat maar ook buiten het thuisland zijn de aantallen hoger dan verwacht.

Ook in Nederland lijkt de Giulia zeer goed aan te slaan. De dealers die we tot nu toe spraken zijn zeer tevreden en navraag van ons leert dat er opvallend veel Audi’s A4 en BMW’s 3-serie worden ingeruild. Juist dát was de grote vraag: krijgt Alfa Romeo de kopers die jaren geleden noodgedwongen voor wat anders gingen weer terug. Het lijkt er op dat die vraag met een keiharde ‘JA!’ beantwoord kan worden!

Foto: Auto Creemers (één van de eerste afgeleverde Giulia’s in Nederland)