Antonio Giovinazzi’s speciale helm voor Imola

“Herinner je de legendarische Alfa Romeo T33 nog? Ik wel!”, schrijft Antonio Giovinazzi op twitter. Zijn bericht wordt vergezeld van enkele foto’s van de speciale helm die hij afgelopen weekend tijdens de GP van Imola droeg.

De tiende plek die hij wist te behalen tijdens de Grand Prix van Imola was niet hetgeen dat bij ons blijft hangen. Het resultaat is niet wat je zegt spectaculair. Wél spectaculair vinden we de prachtige helm die hij dit weekend droeg, een eerbetoon aan de fantastische Alfa Romeo T33. Zowel de T33/2 als T33/3 zullen voor menig Alfist voor een sneller kloppend hart zorgen. In die eerste (linker foto) reden onder andere Teodoro Zeccoli en Ninni Vaccarella, in de T33/3 was het ‘onze eigen’ Toine Hezemans die met het blauwe neusje reed.

Giovinazzi heeft zelf behoorlijk veel met klassieke Alfa Romeo’s, zo vertelde hij ons ooit bij een leuk gesprek tijdens de Mille Miglia. Eén van zijn favorieten is de klassieke Giulia. Hij zal dan ook erg content zijn geweest toen hij zijn nieuwe helm op zijn hoofd gedrukte kreeg. Helemaal in stijl van de legendarische raceauto’s.

https://twitter.com/Anto_Giovinazzi/status/1322454809845342208