Auguri: Alfa Romeo Spider Register bestaat 25 jaar

Clubs die zich toeleggen op één model; het is geregeld een gevalletje ‘komen en gaan’. Dit is echter geheel niet van toepassing op het Alfa Romeo Spider Register dat op 29 september aanstaande 25 jaar bestaat! Wat begon als een vriendenclubje is uitgegroeid tot de grootste Alfa Romeo Spider club van de Benelux.

De club heeft één hoofddoel: zorgen dat de Spiders gebruikt worden en in stand worden gehouden. Met ‘Spiders’ bedoelen we niet een bepaalde lichting maar alle open tweezitters van het merk vanaf 1955. De club bestaat uit zo’n 500 leden waarbij de vroegste Spider er eentje uit 1957 is. De club is flink actief te noemen, per jaar wordt er naar gestreefd om minimaal tien evenementen te organiseren, variërend van ritten ‘in de buurt’ tot complete weekenden in het buitenland. Als registerlid krijg je ook nog eens vier keer per jaar Spiderama, het clubblad van het ‘ARSR’.

Op de website (www.alfaspider.com) is een hoop informatie te vinden en leden hebben er toegang tot een flinke hoeveelheid foto’s en video’s. Uiteraard is het register ‘van deze tijd’ met een Facebook-pagina.

De feestelijke samenkomst voor het 25-jarig bestaan heeft de club overigens al achter de rug, in mei werd er een lustrumweekend in maffia-stijl georganiseerd.

arsr2

Alfa Romeo Spider Register: namens CorsaItalia Magazine van harte gefeliciteerd!