Bellofresco: iedereen aan de lambrusco!

Bellofresco1

Italië waardeert de lambrusco, in de landen er om heen ontbreekt die erkenning nog wel eens. Tijd voor de jonge Italiaanse wijnboer Alberto Pezzuoli om daar wat aan te doen! Onder de naam Bellofresco exporteert hij zijn beste ambachtelijke lambrusco’s én pignoletto. Nederland is het eerste land dat kennismaakt met Bellofresco.

Bellofresco kan wel eens dé zomerse drank van deze zomer worden. De frisse, licht mousserende wijnen met een wat hoger alcoholpercentage (11,5%) zijn puur en droog van smaak. De kwaliteit is te herkennen aan het label D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta), dat de herkomst van de druiven en het productieproces garandeert.

Nederlanders krijgen nu eindelijk de kans te ervaren waartoe een goede lambrusco en pignoletto in staat zijn. Bellofresco is verkrijgbaar als Grasparossa (rode lambrusco), Pignoletto (altijd wit) en Rosato (rosé lambrusco). Deze, met alle respect, boerenwijnen zijn ongecompliceerd goed tijdens genieten van het leven en meer specifiek in combinatie met de meest uiteenlopende gerechten.

“Attenzione: drink Bellofresco koud en geef de fles(sen) een plek in de koelkast.”

bello1

Emilia-Romagna is zelfs voor Italianen een échte fijnproeversstreek. In deze regio zijn onder meer uitgevonden: lasagna, tortellini, mortadella, pancetta, piadina, Prosciutto di Parma en Parmigiano Reggiano. Ook de wereldberoemde azijn, Aceto Balsamico, vindt zijn oorsprong in hetzelfde gedeelte van Italië. Kortom, daar moeten wel goede wijnen vandaan komen.

Robe di Damo uit Haarlem is aangesteld als importeur van Bellofresco in Nederland. Meer informatie en bestellen kan via www.bellofresco.nl.