Beperkte oplage: de Fiat 124 Spider Europa

Op de autosalon van Genève zal Fiat een gelimiteerde uitvoering van de 124 Spider presenteren, de Europa. Met de Europa is er een tweede speciale uitvoering van de 124, na de America. De nieuwste toevoeging is een eerbetoon aan de originele versie van Pininfarina, die 36 jaar geleden op dezelfde autoshow debuteerde.

De Europa is voorzien van een ‘Passione Red’ laklaag, uiteraard een kleur die fantastisch bij Italiaanse sportwagen(tje)s past. De speciale 17″ ‘vintage’ wielen die werden ontworpen door Mopar zijn standaard. Verder zijn er zilver gespoten spiegelkappen en mag je je achterste in prachtig zwart lederen stoelen laten zakken.

Aan standaarduitrusting geen gebrek: LED-koplampen voorzien van Adaptive Front Light System dat de lichtstraal aan de snelheid en de hoek van de bocht aanpast zitten standaard op de Spider, evenals vier airbags. Daarnaast is er een radio met MP3-functie voorzien van een 7-inch groot display, USB-aansluiting, een premium Bose audio-installatie met negen luidsprekers, waaronder speakers in beide hoofdsteunen, een subwoofer en een met leer bekleed stuur. Cruise control, keyless entry, een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem voorzien van 3D-kaarten maken ook deel uit van de uitrusting.

De 124 Spider Europa komt deze zomer in beperkte aantallen naar Nederland dus wees er snel bij als je een genummerd embleem op je 124 wilt.