Bijzondere Abarth 124 GT gespot, GT4-klasse of cup?

De Abarth 124 GT is pas geïntroduceerd met als voornamelijke wapenfeit dat deze een hardtop heeft die ook daadwerkelijk bijdraagt aan de torsiestijfheid. De 124 op deze foto heeft echter nog wat extra bijzondere kenmerken…

Op deze foto zien we een Abarth 124 GT in heftige race-trim. De stickers laten het lijken dat het om een officieel project van Abarth gaat. Als je dit als raceteam als eigen project doet zul je doorgaans niet de moeite nemen er camouflagestickers op te plakken. Maar als het officieel Abarth is, waarvoor dan? De eerste gedachte was het GT4-kampioenschap maar daarvoor zijn er tamelijk strikte regels als het gaat om het uitbouwen van de carrosserie. Regels die deze 124 riant lijkt de overschrijden. GT3 dan? Ook niet direct voor de hand liggend, daarvoor is de standaard Abarth ietwat beperkt gemotoriseerd.

Een andere optie zou een eigen cup zijn. Maar doorgaans zijn auto’s voor een merkencup niet zo heftig aangezien ze toch allemaal hetzelfde zijn en het op deze manier alleen maar duurder wordt voor iedereen. Kortom: de auto op de foto is nog even één groot vraagstuk.

Enig idee? Dan zien we graag je reactie verschijnen!