Binnenkort bij Blik op de weg: Alfa Romeo duo

carlo0

Een klein kentekenplaatje, dat mag dus niet. Dat wist ik al toen ik mijn hagelnieuwe MiTo in 2011 liet voorzien van een kleiner stukje metaal dan was toegestaan. Drie boetes, daarna zou hij er af gaan. Het lukte uiteindelijk om tot september 2012 boetevrij te blijven. Toen ging het mis en dan ook maar gelijk goed, met cameraploeg en al.

Het was leuk om een keer mee te maken, daar kan ik kort over zijn. September 2012 reed ik vrolijk van het werk richting huis om halverwege een vriendelijke agent naast me te zien zwaaien dat ik even moest volgen. Niet veel later kreeg ik te horen dat het kleine plaatje aan de voorkant niet toegestaan was. Geen nieuws en dus ook geen moeilijk gedoe zoals je soms bij dit soort gevallen ziet. Je weet het, je hoopt niet aan te worden gehouden en zo wel: het verlies pakken. Of ik het heel erg nodig vind is iets anders natuurlijk.

carlo1

Enkele weken later stond de complete ploeg op de stoep. Omdat ik ook nog een Giulia heb met klein plaatje (al zeven jaar probleem- en aanhoudingsloos) was het leuk voor een uitgebreider item. Een interviewtje met de sympathieke Leo de Haas en flink wat rijshots met beide auto’s later stonden de beelden er op en is het nu wachten tot het wordt uitgezonden.

carlo5

Hoofdonderwerp is de MiTo, aldus heb ik vele kilometers met de eco-Alfa achter de camerawagen aan gereden en heb ik dezelfde weg meerdere malen gereden voor de nodige voorbij-vlieg-shots. Inmiddels is de MiTo overigens ingeruild voor een Giulietta dus mocht je een binnenkort beroemde MiTo willen hebben: hij is te koop!

carlo4

Naast de MiTo mocht ook de Giulia dus van stal worden gehaald voor de nodige actie. Aangezien dat mijn grote trots is ben ik daar natuurlijk erg blij mee, want in tegenstelling tot het moderne vervoer is de Giulia er eentje ‘voor altijd’.

carlo3

Zo is er binnenkort dus een fraai setje Alfa’s op Nederland 1 bij Blik op de weg te zien. De exacte datum volgt nog, vermoedelijk zal dit ergens begin april zijn. Uiteraard mis je het niet als je deze website in de gaten houdt.