Binotto vervangt Arrivabene als teambaas van Ferrari

Mattia Binotto (ITA) Ferrari Chief Technical Officer. 06.10.2018. Formula 1 World Championship, Rd 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Photo4 / XPB Images

Ferrari-F1-teambaas Maurizio Arrivabene moet zijn functie neerleggen en wordt vervangen door Mattia Binotto. Arrivabene heeft het team niet aan de wereldtitel kunnen helpen, ondanks dat het team dit jaar wél over een goede auto beschikte. Opvolger Binotto is al sinds 1997 werkzaam voor het team.

Arrivabene lag al even niet lekker binnen het team en zat vooral nog op de plek omdat Sergio Marchionne hem steunde. Na het overlijden van de grote Ferrari-baas was de stoel van Arrivabene al wat minder stabiel. Lang zal hij niet zonder werk zitten, hij wordt al genoemd in het geruchtencircuit als nieuwe voorzitter van voetbalclub Juventus.

Binotto is al ruim 20 jaar in dienst bij Ferrari. Hij is begonnen als Test Engineer om daarna Race Engineer te worden. Later werd hij leider van KERS-project om sinds 2014 Technisch Directeur te zijn voor het team.