Carlos Tavares doet Monte Carlo Historic met Lancia Stratos (Video)

Als CEO van Stellantis heb je wat voordelen die niet iedereen heeft. Zo is het ineens mogelijk om deel te nemen aan de Monte Carlo Historic Rally. Combineer dat met de mogelijkheid tot ‘shoppen’ in de klassiek collectie van auto’s en het resultaat is jaloersmakend: met een Lancia Stratos deelnemen aan één van de meest legendarische rally’s ter wereld.

Tavares reed de Stratos zo’n 300 kilometer vol gas. De Stratos in kwestie is de auto waarin Sandro Munari destijds deelnam aan de rally. Het initiatief kwam vanuit Tavares zelf, die erg groot liefhebber van autosport is. Tavares begon in de jaren ’80 met autosport en nam deel aan vele races. De keus voor de Stratos is niet zo vreemd: Lancia is zelfs vandaag de dag nog steeds het merk dat de meeste overwinningen heeft behaald in de rallysport, met maar liefst 15 wereldtitels bij coureurs en fabrikanten. De Stratos was de auto die in 1974, ’75 en ’76 zorgde voor drie wereldtitels op rij.

Tavares is op z’n zachtst gezegd enthousiast: “Het rijden met de Lancia Stratos door deze straten met rijke geschiedenis impliceert niet alleen passie, maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid. De Stratos is niet alleen een auto, maar een icoon voor de Autosport, dat moet getoond worden. Het publiek applaudisseert voor ons en schreeuwt ons toe gas te geven, want de emotie wordt mede gemaakt door het fantastische motorgeluid. Zo’n auto rijden en zijn kwaliteiten laten zien is een manier om mensen blij te maken”.

Ja, dat willen wij ook wel, we weten tenslotte maar al te goed hoe is het om een dag te mogen genieten van een Stratos!