Carrozzeria Touring Superleggera maakt prachtige MINI

mini-superleggera-vision

MINI is van oorsprong natuurlijk Brits en heeft tegenwoordig Duitse genen. Geen reden om er aandacht aan te besteden op CorsaItalia of het moet de Italiaanse Innocenti zijn, een Italiaanse versie van de klassieke Mini. Als Carrozzeria Touring Superleggera zich echter er mee gaan bemoeien wordt het anders.

Tijdens het Concorso d‘Eleganza Villa d’Este worden vaak prachtige, unieke auto’s gepresenteerd en dit jaar was dat niet anders. Je leest in de komende editie van CorsaItalia Magazine meer over dit prachtige evenement maar deze creatie wilden we je vast niet onthouden.

Carrozzeria Touring Superleggera heeft met haar reïncarnatie van de klassieke Disco Volante. Het zou ons dan ook niet verbazen als juist die auto de reden is geweest dat BMW (eigenaar van MINI) een belletje heeft gepleegd met het bedrijf om te vragen of ze zich ook eens over een MINI wilden ontfermen. Dat wilde ‘Touring’ wel.

De designhuis is vervolgens met de MINI Superleggera Vision op de proppen gekomen, de roadster die je op deze pagina ziet. De Italianen hebben bespaard op ‘frutsels’ en onnodige zaken en het resultaat is een ontzettend strak ogende cabriolet waarvan de carrosserie vrijwel volledig uit aluminium is opgetrokken. De wielbasis is iets verlengd en de wielen zijn iets verder naar buiten geplaatst. Ook het interieur is lekker minimalistisch.

De complete lijn van de auto doet bijna Italiaans aan al moeten we zeggen dat onderstaande designschets nog wat meer tot de verbeelding spreekt.

mini-superleggera-vision2

Over de motorische zaken kunnen we nog niet heel veel zeggen, BMW heeft al duidelijk gemaakt dat het om een elektrische aandrijving gaat, vermoedelijk voor een groot deel uit de i3 afkomstig.