Castagna Milano Tender2 kost € 104.000 (en is verkocht)

Castagna-tender2-01

Castagna Milano is een bekende naam als het gaat om het ombouwen van Fiats 500. Nee, geen tuning of sportieve fratsen maar een ombouw naar zogenoemde ‘beach cars’, bijzondere auto’s met houten delen, invloeden van jachten en bijzondere kleuren. Het eerste exemplaar van de nieuwste toevoegingaan het assortiment, de Tender2, is inmiddels verkocht voor meer dan een ton.

De Tender2 is een update van het model dat in 2008 werd gepresenteerd en nu dus weer even in the spotlight wordt gezet met wat updates zoals een nieuw kleurtje en wat wijzigingen aan het interieur.

Castagna-tender2-03

Volgens de makers is er meer dan 2.000 uur aan werk in de auto gaan zitten en dat moet de prijs van meer dan een ton in euro’s verklaren die de Amerikaan Bert Dewik voor het bijzondere exemplaar heeft betaald. Daarvoor krijg je een Fiat die is ontdaan van zijn dak, deuren die richting de eeuwige jachtvelden zijn gestuurd en een interieur waarbij je je eerder in een jacht waant dan in een Fiat 500.

Castagna-tender2-05

Instappen doe je via twee houten entrees en als je op de plek zit heb je zicht op twee touchscreen schermen, evenals een koelkast en een douche. Logisch natuurlijk, wie doucht er niet even tijdens een doorsnee autorit.

Castagna-tender2-06

Aan de achterzijde is een elektrisch bedienbaar laddertje aangebracht om de instap achterin makkelijker te maken. Op een bankje zitten kun je daar overigens niet, maar je kunt je kids er wel even laten spelen of even relaxen als het zand onder je voeten te heet is.

Castagna-tender2-02