Claudio Domenicali nieuwe president Motor Valley

Organisatie bundelt krachten binnen Emilio-Romagna

De regio Emilio-Romagna is voor een auto- en motorliefhebbers een ware snoepwinkel. Alsof de aanwezigheid van Ferrari, Lamborghini en Ducati (en hun prachtige musea) nog niet genoeg zou zijn, tref je hier ook Maserati, Bimota en het circuit van Imola aan en dan ben je er nog lang niet. De associatie die al die merken verenigt, Motor Valley, zal voortaan geleid worden door Ducati CEO Claudio Domenicali en zet zich opnieuw in de schijnwerper.

Emilia-Romagna is met 16.500 bedrijven en meer dan 66.000 werknemers na Lombardije en Piëmontde derde qua omvang binnen de nationale auto- en motorindustrie. Motor Valley brengt auto- en motormerken, privécollecties, circuits en gespecialiseerde opleidingscentra uit de streek bij elkaar om samen met toerismebureau Via Emilia de sector zo goed mogelijk op de kaart te zetten. De auto- en motorindustrie is het kloppende hart van de regionale economie, waarbij de vier lokale universiteiten (Bologna, Parma, Ferrara en Modena-Reggio Emilia) een belangrijke rol spelen op de wereldwijde aantrekkingskracht.

“Motor Valley brengt een reeks merken samen die uniek, bekend en gewaardeerd zijn over de hele wereld door hun ontwerp, technologie en prestaties, allemaal gelegen binnen een straal van slechts 150 km. Als Ducati zijn we er trots op dat we deel uitmaken van deze associatie, net zoals ik persoonlijk trots ben om het voorzitterschap op mij te nemen. Voor mij is het aanvaarden van deze rol een daad van verantwoordelijkheid en erkenning ten opzichte van een buitengewoon deel van Italië dat mij zoveel heeft gegeven”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati en President van Motor Valley. “Deze regio beschikt over een ongeëvenaarde academische cultuur en ongekende rij- en technologische vaardigheden. Het is ook een magneet voor liefhebbers, nieuw talent en bedrijven en verdient als zodanig onze volledige steun.”

Samen met acht industriële bedrijven, waaronder Ducati, Ferrari en Lamborghini hebben de universiteiten de Universita dell’Automotive opgericht om ingenieurs zo goed mogelijk op te leiden voor snel veranderende automotive branch. “De wereldwijde concurrentie is niet langer tussen individuele bedrijven, maar tussen regionale systemen, en regionale systemen bestaan uit bedrijven, opleidingsfaciliteiten en instellingen”, onderstreept Andrea Pontremoli, CEO van Dallara en voorzitter van het MUNER (Motor Vehicle University of Emilia-Romagna No Profit per Education) gedoopte project.

Volgend jaar wordt voor de tweede keer het Motor Valley Fest georganiseerd. Het centrum van Modena staat dan van 14 tot 17 mei in het teken van alles wat de regio zo bijzonder maakt.