Corbellati Missile: 1.800 pk en 500 km/u!

Het klinkt als sterke verjaardagspraat en we moeten toegeven: we zijn blij dat we zelf naar Genève gaan zodat we kunnen zien of dit monster echt bestaat! Op de komende Autosalon zal namelijk de Missile gepresenteerd worden door Corbellati, een nieuwe Italiaanse fabrikant van hypercars.

De Corbellati Missile moet met zijn enorme 9.0 biturbo V8 het snelheidsrecord gaan afpakken van Bugatti en Koenigsegg (447 km/u). Een verhoging van 53 km/u, de maximum snelheid van het vliegvoertuig bedraagt namelijk 500 km/u. Het klinkt allemaal te bizar voor woorden, met name omdat het om een nieuwe fabrikant gaat. Denk niet dat het familiebedrijf altijd al actief was in de auto’s, tot nu toe deed het zaken in de juwelensector.

Qua looks lijkt de Missile (met carbon carrosserie) een mix tussen vrij anonieme computergame-auto’s en lijnen van Ferrari’s uit de jaren ’50 en ’60. Daarvan moet je echter een heel rijtje neerzetten om tot een vermogen van 1.800 pk en een koppel van 2.350 Nm te komen, de Corbellati redt dat in zijn eentje. Het vermogen wordt via een zesversnellingsbak naar de achteras geleid, keramische remschijven met zes-zuiger-klauwen moeten de boel weer tot stilstand krijgen.

De prijs weten we nog niet, eerst maar eens zien dat de Corbellati écht kan wat er beloofd wordt.