Daar is de vernieuwde Alfa Romeo Mito!

In Italië is sinds afgelopen weekend de nieuwe Alfa Romeo Mito aan te treffen. In Nederland moeten we nog heel even geduld hebben maar wel willen je de nieuweling natuurlijk niet onthouden. Met de vernieuwing moet de Mito (nu met kleine letter ’t’) beter binnen het huidige modellengamma passen.

Vanaf nu is de Mito te krijgen in drie uitvoeringen; simpelweg Mito, Super en Veloce. Acht kleuren en acht verschillende wielen moeten de klant helpen om een auto samen te stellen die helemaal naar eigen smaak is.

Naast de kleur en de wielen kan er worden gekozen voor verschillende pakketten. Music, Veloce, Sport, Lusso, Comfort en Visibility hebben allen hun eigen specifieke opties. Of deze pakketten straks ook één op één leverbaar zijn in Nederland is natuurlijk nog even de vraag, het kan zijn dat er voor Nederland wat wordt aangepast.

Qua motorisering is het nog even afwachten wat er in Nederland op de keuzelijst komt te staan. Dieselen kan in Italië met de 1.3 Multijet met 95 pk, op de benzinelijst staan de 1.4 met 78 pk, 1.4 MultiAir Turbo met 140 en 170 pk en de 0.9 TwinAir met 105 pk. Op gas rijden kan ook, daarvoor kiest de Italiaan de 1.4 Turbo GPL.