De Alfa Romeo 4C voor de USA is klaar: alle info en foto’s

2015-Alfa-Romeo-4C-11

Alfa Romeo maakte vorige week de eerste 86 dealers voor Amerika bekend en komt nu met alle informatie en foto’s van de Amerikaanse 4C. Andere koplampen, wijzigingen qua veiligheid en 155 kilo extra gewicht zijn de belangrijkste verschillen.

Amerika mag eindelijk weer kennismaken met Alfa Romeo. Het eerste model dat zal verschijnen bij de Amerikaanse dealers is de Alfa Romeo 4C en dat is natuurlijk een prachtmodel om het merk weer op de kaart te zetten in de US of A. Inmiddels heeft Alfa Romeo de specificaties en foto’s vrijgegeven en het blijkt dat er nog wel de nodige verschillen te vinden zijn tussen de Europese en Amerikaanse variant.

2015-Alfa-Romeo-4C-27

Het eerste dat natuurlijk opvalt zijn de gewijzigde koplampen. De ‘spotjes’ die we op de exemplaren hier kennen zijn vervangen voor exemplaren die meer gebaseerd zijn op die van de 4C GTA Concept. In Amerika worden deze koplampen standaard, zowel op de coupé als de Spider. Om de verwarring compleet te maken: in Europa krijgt de Spider vermoedelijk ook de normale, iets zwaardere koplampen.

2015-Alfa-Romeo-4C-31

Een ander groot verschil is het gewicht. Waar de Europese 4C een waanzinnig laag gewicht van 895 kilogram op de schaal legt, is de Amerikaanse versie met zijn 1.050 kg maar liefst 155 kg zwaarder! De toename van het gewicht is te wijten aan de verplichte aanwezigheid van zij-airbags, aluminium delen in de carbon-monocoque en wat emissie-eisen. Daarmee is de Europese 4C dus absoluut niet onveilig, de meetmethode is alleen compleet anders.
Door het toegenomen gewicht zijn de prestaties ook net wat minder scherp. De 237 pk sterke 4C (8 minder dan in Europa) zal in ongeveer 5 seconden naar de 100 sprinten (Europa: 4,5), de topsnelheid is met 160 mph (257,5 km/u) amper lager.

2015-Alfa-Romeo-4C-54

De Amerikanen kunnen in het bezit komen van een 4C voor een prijs die begint bij $ 53.900, een slordige € 40.000. Een stuk voordeliger dan bij ons dus. Ook kan men kiezen voor een 4C Launch Edition die ongeveer gelijk is uitgerust als de voor ons bekende versie. Die ‘LE’ staat in de prijslijst voor $ 68.400, iets meer dan 50 mille in euro’s. Om nog even lekker af te sluiten een flinke lading foto’s (50 stuks) van de Amerikaanse 4C!